Izjava o privatnosti

Temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka (Sl. liste Europske unije, broj L119/1. od 04.05.2016.)

Ova Izjava o privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni prilikom prijave za „BESPLATNU PROCJENU I IZRAČUN KREDITNE SPOSOBNOSTI“ na www.trebamkredit.com odnosno u procesu registracije Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama www.trebamkredit.com. Ova Izjava o privatnosti je sastavni dio Općih uvjeta poslovanja Estera ulaganja d.o.o. i Općih uvjeta poslovanja Estera ulaganja d.o.o.

Estera ulaganja d.o.o. kao pružatelj usluga www.trebamkredit.com pridržava se važećih propisa s ciljem zaštite privatnosti svojih Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU. Ovim dokumentom opisano je kako voditelj obrade Estera ulaganja d.o.o. Zagreb, Nemčićeva 10, Zagreb (u daljnjem tekstu Estera ulaganja d.o.o.) obrađuje osobne podatke.

Estera ulaganja d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, tako da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje korisnicima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici Estera ulaganja d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.Upućuju se Korisnici www.trebamkredit.com (u daljnjem tekstu Korisnici) odnosno primatelji obavijesti o proizvodima i akcijama Estera ulaganja d.o.o. da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke Estera ulaganja d.o.o. prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.

Estera ulaganja d.o.o. štiti privatnost korisnika usluga tako da prilikom realizacije traženih usluga i davanjem obavijesti uz naše usluge, koristimo isključivo podatke koje korisnik pristane dati. Obvezujemo se da osobne informacije nećemo prodavati, iznijeti ni dati trećim osobama. Svaki Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom prilikom registracije ,odnosno prijavom na Internet stranici Estera ulaganja d.o.o. od strane Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama Estera ulaganja d.o.o., Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže s obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

Prilikom registracije osobe za Korisnika usluga www.trebamkredit.com  Estera ulaganja d.o.o. de od budućeg Korisnika zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, e-mail adresa, korisničko ime i lozinka.

Davanje osobnih podataka je odluka Korisnika. Ako Korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranicu Estera ulaganja d.o.o., informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.

Također možemo prikupljati informacije o klikovima i Estera ulaganja d.o.o. stranicama koje su vam prikazane. Estera ulaganja d.o.o. preporučuje Korisnicima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun na www.trebamkredit.com  Preporučujemo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučujemo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

Estera ulaganja d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika na www.trebamkredit.com u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Korisnika koji pristupaju www.trebamkredit.com, realizaciji usluga, komunikacije s Korisnikom, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Korisnika, kako bi usluga za Korisnika bili individualnija te kako bi svoju ponudu usluga što više prilagodili navikama i potrebama Korisnika.

Estera ulaganja d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem emaila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje ste se prethodno prijavili, te eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora.

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, ukloniti ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti www.trebamkredit.com. Niti jedan dio www.trebamkredit.com nije dizajniran tako da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Izjave o privatnosti sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca., a koji je sadržan u Općim uvjetima poslovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Korisnika radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Korisnika.

Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na www.trebamkredit.com te dvostrukom potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Estera ulaganja d.o.o. neće dijeliti osobne podatke Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima:

Estera ulaganja d.o.o. de kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Korisnika podijeliti osobne podatke Korisnika s:

Pružateljima usluga distribucije robe i usluga s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Korisnika zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Korisnik odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.

Razdoblje u kojem de osobni podaci biti pohranjeni

Estera ulaganja d.o.o. pohranjuje osobne podatke registriranih Korisnika www.trebamkredit.com na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade. Estera ulaganja d.o.o. pohranjuje osobne podatke registriranih Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija.

Pristup i ispravak osobnim podacima

Korisnik može zatražiti i dobiti od Estera ulaganja d.o.o. cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem email poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Korisnik to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i podaci de biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od Estera ulaganja d.o.o. putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

Pravo na prigovor

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i Estera ulaganja d.o.o. odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka Estera ulaganja d.o.o. uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Estera ulaganja d.o.o. provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s www.trebamkredit.com te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Estera ulaganja d.o.o. se može odlučiti na pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU a samo izvanredno izvan EU. To de učiniti samo ako za tu zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti i ako je ugovoreno jamstvo te pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka.

Izmjena Izjave o privatnosti

Ovu Izjavu o privatnosti, Estera ulaganja d.o.o. može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na Estera ulaganja d.o.o. Internet stranici. Zato Estera ulaganja d.o.o. poziva Korisnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti na kojoj de biti označene nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ako se Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu Estera ulaganja d.o.o.. Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici Estera ulaganja d.o.o.. Nastavak uporabe www.trebamkredit.com od strane Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.

Pravila o postupanju s „kolačićima“

Kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na www.trebamkredit.com na razne načine npr. kako bi www.trebamkredit.com funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe.

Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Vedina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.

Kolačići se mogu klasificirati kao:

Privremeni kolačići (Session cookies) - pohranjuju se na računalu , te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internetskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.

Trajni kolačići (Persistent cookies) - Ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. Estera ulaganja d.o.o. koristi trajne kolačiće kako bi olakšali pristup registriranim korisnicima. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost „zapamti me“ prilikom prijavljivanja, tako da ne morate upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjedujete Estera ulaganja d.o.o..

Kolačić od prve strane - oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste kada korisnik ponovno posjeti web stranicu.

Kolačići od treće strane - postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords). Ovi kolačići nisu postavljeni od strane Estera ulaganja d.o.o..hr, te najčešće služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i marketinške svrhe.

Koje su Vam opcije dostupne?

U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safari, Firefox ili Chrome možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje čete odbiti. Mjesto na kojem možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača. Putem opcije „pomoć“ u Vašem pretraživaču pronađite postavke koje trebate.

Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti određene kolačiće, možda nećete modi koristiti određene funkcije na Estera ulaganja d.o.o. Internet stranici.